Kuinka päädyin vapaaehtoiseksi IFLAaan

Suomalaisten lääke- ja terveystieteellisten tietoasiantuntijoiden yhdistys Bibliothecarii Medicinae Fenniae (BMF) ry kutsuttiin lokakuussa 2009 IFLA:n jäsenenä mukaan 2012 WLIC-järjestelyihin ja yhdistys nimesi joulukuussa kansalliseen komiteaan (NC) jäsenen ja varajäsenen. Samoin joulukuussa 2009 alkoi myös vapaaehtoisten kartoitus ja BMF järjesti jäsenilleen alustavan kyselyn halukkuudesta työskennellä vapaaehtoistehtävissä konferenssin aikana. 63 jäsentä noin sadasta vastasi ja heistä puolet (yli kolmanness jäsenmäärästä) oli kiinnostunut vapaaehtoistehtävistä – tähän joukkoon kuuluin myös itse, tuolloin yhdistyksen varapuheenjohtajana.

Ilmoitimme tiedon NC:lle, mutta vapaaehtoiseksi ilmoittautuminen tapahtui lopulta vuoden 2011 alussa henkilökohtaisesti, ei IFLA:n jäsenyhdistysten kautta niin kuin NC:n jäsenten nimeäminen.

Keväällä kaikki vapaaehtoisiksi ilmoittautuneet haastateltiin. Minua haastatteli puhelimitse Päivi Jokitalo, joka arveli, että pääsen mukaan, vaikka itse sitä epäilin, kun en puhu muita eksoottisia kieliä kuin äidinkieltäni eli muu kielitaitoni on käytännössä englanti, ja olin hakemuksessa ilmoittanut, etten suostu ajamaan autoa Helsingissä.

Vapaahtoisia ilmoittautui todella paljon ja osa taisi jäädä varasijoille. Mukaan kelpuutetuuille järjestettiin alkuvuodesta tiedotustilaisuuksia eri puolilla Suomea. Osallistuin maaliskuiseen tapaamiseen Jyväskylässä ja kohtasin pienen, mutta innokkaan keski-/itäsuomalaisvapaaehtoisten joukon ja Tuula Ruhasen.

Vapaaehtoisilla on myös oma Facebook-ryhmä, jossa viime aikoina on keskusteltu mm. työvuorojen julkaisemisajankohdasta ja vapaaehtoisten t-paidoista.

Eilen sain sähköpostiini kauan odotetun tiedon tehtävistäni ja vuoroistani Messsukeskuksessa. Pääsen tulkkien avustajaksi. 🙂

Työvuorojen salliessa kuuntelen tietysti elämäni ensimmäisen IFLA-konferenssin esityksiä ja tutustun messuihin. Aikomukseni on myös osallistua yleiskokoukseen äänivaltaisena jäsenenä BMF:n puheenjohtajan ominaisuudessa.

Mainokset

Tietoja tuuleviovaska

Palvelupäällikkö, tietoasiantuntija Lääketiede, hammaslääketiede, kansanterveystiede, ergonomia, liikuntalääketiede Itä-Suomen yliopiston kirjasto Kuopion yliopistollisen sairaalan tieteellinen kirjasto
Kategoria(t): IFLA, Itä-Suomen yliopiston kirjasto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s