Miksi ryhdyin IFLA-vapaaehtoiseksi

Aiemmin kerroin, miten päädyin IFLA-vapaaehtoiseksi. Nyt kerron, miksi.

Vaikka tämänvuotinen IFLA-konferenssini on ensimmäinen IFLAni, olen osallistunut muihin, IFLAa pienempiin kirjastoalan konferensseihin useita kertoja. Eniten olen käynyt EAHILin (European Association for Health Information and Libraries) konferensseissa ja workshopeissa. Vuoden 2008 EAHIL-konferenssia Helsingissä olin itse järjestämässä. EAHIL-tapahtumissa minulla on ensimmäistäni lukuunottamatta ollut aina joko esitys tai posteri tai olen toiminut puheenjohtajana tai minulla on ollut muita tehtäviä tapahtumassa. Myös muissa konferensseissa osallistumiseni on ollut muuta kuin muiden esitysten kuuntelemista.

IFLA WLIC on kuitenkin paljon suurempi konferenssi kuin mikään niistä, joissa olen ollut. Niinpä sinne on myös vaikeampi saada oma esitys tai posteri mukaan ohjelmaan. Koska olen kokenut, että olemalla mukana tekemässä konferenssia, saan siitä irti enemmän ja verkostoidun paremmin kuin vain kuuntelemalla ja katselemalla yleisön joukossa, päädyin ilmoittautumaan vapaaehtoistehtäviin.

Ns. tavallisena osallistujana tulee ehkä liian helposti juteltua vain jo ennestään tuttujen ihmisten kanssa ja liikuttua pelkästään suomalaisten seurassa. Mutta jos pääsee esittelemään posteria, joutuu pakosti myös juttusille vieraiden kanssa; ja jos pitää esityksen, syntyy myös kontakteja. Koska todennäköisyys oman esityksen tai posterin läpimenosta tuntui vähäiseltä, päätin olemalla mukana järjestelyissä varmistaa itselleni antoisamman konferenssin kuin se olisi minulle ollut ns. takarivin taavina.

 

 

Mainokset

Tietoja tuuleviovaska

Palvelupäällikkö, tietoasiantuntija Lääketiede, hammaslääketiede, kansanterveystiede, ergonomia, liikuntalääketiede Itä-Suomen yliopiston kirjasto Kuopion yliopistollisen sairaalan tieteellinen kirjasto
Kategoria(t): Itä-Suomen yliopiston kirjasto Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s