Sunnuntai-aamun logistiikkaa

Sunnuntaina 12.8. majoitukseemme ei kuulu aamiaista. Periaatteessa voisi etsiä jonkin mukavan kahvilan tai vastaavan, mutta aikatauluongelmia voi olla luvassa. Ainakin minä haluaisin osallistua 8.30 alkavaan ”Newcomers Session” -tilaisuuteen, ja pitäisihän siihen kokoukseen vielä ennättää ilmoittautuakin paikan päällä. Lisäksi se sama ilmoittautuminen aamutuimaan saattaa olla mielessä parilla tuhannella muullakin kokousdelegaatilla…

Jos joku muu viisaampi ei muuta ehdota, niin varmaan yritän hommautua Messukeskukseen mahdollisimman aikaisin ja ilmoittautumisen jälkeen syödä jotain esim. Café Andantessa, joka IFLA-infopaketin mukaan on eteläisen sisäänkäynnin luona. Sen kerrotaan aukeavan kello 8. Ja mehän olemme nyt jo harjaantuneita pikasyöjiä.

Mutta kuinkas sinne Messukeskukseen pääsee? Helsingin kaupungin sivuilla on reittiopas (http://www.reittiopas.fi/). Kun sinne syöttää tiedot 12.8., Lönnrotinkatu 13 ja Messukeskus (jossa haluaisi olla paikalla noin 7.30), niin viisas laite ehdottelee mm. M-, N- ja L-junia sekä bussia 65A (muiden muassa). Aiemmin katsoin että raitiovaunu 9 olisi kätevä liikenneväline,  kun se vie Mannerheimintieltä ihan Messukeskuksen nurkille. Mutta se ilkiö aloittaakin sunnuntaina liikennöinnin niin kovin myöhään että siinä jäisi IFLA-untuvikkojen sessio kuulematta.

Jossakin välissä hektisten IFLA-päivienne aikana teidän kannattaa pistäytyä rauhoittumassa hotellin lähellä olevassa kahvila-ravintola Krullassa (http://www.krullas.com/). Se sijaitsee peräti samassa talossa kuin Omena-hotellikin. Aidon wieniläiskahvilan hinnat ovat vähän tyyriinlaisia, mutta tuotteet hyviä ja palvelu (pöytiintarjoiluineen) kohteliasta.

Mainokset
Kategoria(t): IFLA, Itä-Suomen yliopiston kirjasto Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Sunnuntai-aamun logistiikkaa

  1. ttoivane sanoo:

    Ja vielä lisätarkennuksena se että Helsingissä onkin yllättäen maanantaina 13.8. jo talvi, tai ainkin silloin siirrytään talviaikatauluihin, ja esim. raitiovaunun 9 reitti muuttuu jonkin verran.

  2. Päivi Litmanen-Peitsala sanoo:

    Matkustelusta – ehdottomasti Rautatieasema ja juna – mikä vaan lähijunista pysähtyy Psilassa (lähijunia ovat kirjaintunnuksilla merkityst). Jos aikaa on, voi kolkutella ratikoilla tai busseilla – vie noin kolminkertaisen ajan junaan verrattuna. Rekisteröitymään pääsee jo lauantainakin – vähemmän jonoja. Aamiaista saa esim. Pasilan asemalta tai mukaan Rautatieasemalta.

  3. tuuleviovaska sanoo:

    25-30 minuuttia menee ueflaisten hotellista joka tapauksessa. Ratikalla se aika menee ratikassa. Junamatka kestää 5 min ja kävely molemmissa päissä yhteensä noin 20 minuuttia. Molempia olen kokeillut ja raitiovaunun mukavammaksi todennut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s