Satelliitilla maailmalle

Minä lähden pian IFLAn satelliittiin Tampereelle. Olen ensimmäistä kertaa poissa kotoa sitten lapsen syntymän, ja heti minut laukaistaan maata kiertävälle radalle. Hieman jännittää. Ihan aluksi täytyy tunnustaa, että olin melkoisen hämilläni, kun IFLAsta puhuttaessa alkoi siellä sun täällä vilahdella termi ”satelliitti”. Hyvä että muistin, mitä IFLA tarkoittaa, saati sitten ymmärsin, miten satelliitilla voidaan osallistua itse tapahtumaan.

Hämmennystäni ei paljon auttanut uskollinen verkkosanakirja MOT, joka antoi englannin kielen sanalle ”satellite” useammankin merkityksen:

1)      satelliitti, tekokuu

2)      (planeetan) kiertolainen, kuu

3)      satelliittivaltio (pol)

4)      helmiyökkönen (Eupsilia transversa)

Olen kuitenkin saanut jo tavalliset Valtion Rautateiden junaliput, joten oletan, että määränpää on kuitenkin Tampere, enkä jää ikuisiksi ajoiksi kiertolaiseksi avaruuteen. Satelliittitapaamisessa kohtaan kuitenkin varmasti vieraita, joiden kanssa voin koettaa murtaa jäätä repliikillä ”I come in peace”. Ja jos esitysten sisältö menee aivan yli ymmärrykseni, voin aina todeta, että luento oli aivan muista sfääreistä (tai että enhän minä mitään ymmärrä, viaton helmiyökkönen). Ainoa ongelma lienee siis se, kuinka saada pois korvastani jo pari päivää siellä möngerrellyt laulu:

Miltä tähdet tuoksuu / Entä luinen kuu / Soiko maapallon liikkeessä fuuga hiljainen…

IFLA satellite meeting The Road to Information Literacy: Librarians as facilitators of learning, 8-10 August 2012, Tampere, Finland

Mainokset
Kategoria(t): Itä-Suomen yliopiston kirjasto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s