IL:ää maanantaihin

Alkuperäinen tarkoitukseni oli olla osallistumatta yhteenkään Information literacy -sessioon, sillä olen sen kanssa ollut niin monta vuotta tekemisissä, että harvoin tulee uusia ideoita. Kuuuntelin 4 ensimäistä esitystä maanantain sessiosta 93, Information literacy meets E-learning. Itse asiassa se oli ihan hyvä sessio, reippaat, sujavat esiintyjät ja helpompi kuunnella kuin joissakin kaikuvammissa tiloissa. Mitään kovin uutta ei kuitenkaan tullut (ylläri ylläri!) Tavoitteet ja sisällöt tuntuvat olevan samanlaisia ympäri maailman.

Erilaisten oppimistyylien tukemista (auditiivinen, visuaalinen, kinesteettinen) ja multimedian vahvempaa käyttöä meidänkin kursseillamme pitäisi kehittää. Videoita, ”animoituja kaavioita”, virtuaalitutoriaaleja, interaktiivisia tehtäviä yms. sekä muutenkin teknisiä ja ulkoasullisia ratkaisuja, kuvia yms. Itse asiassa olen juuri omaan opetuspalautteiden yhteenvetooni kirjoittanut vähän samaa asiaa. Olisi kehittämiskohde, johon kyllä tarvitsisimme asiantuntija-apua muualta.

Sessiosta jäi mieleen myös microlearning-sana, jokayksinkertaisuudessaan tarkoittaa asioiden pilkkomista pieniin, nopeasti opittaviin osiin. Opiskelijamme kuitenkin ovat jo ”mikro-oppijoita” näinä diginatiivien aikoina. Yleisöstä tuli kriittinen kommentti jaosta micro- ja macro-oppimiseen.Kuitenkin yliopistoissa pitää oppia laajoja kokonaisuuksia. Mutta ehkä niistä pienistä paloista muodostuu kokonaisuus kunkin opiskelijan päässä. Esiintyjän kirjastossa (German National Library of Economics) myös tietopalveluita oli mietitty uusiksi tältä pohjalta, mm. chat käytössä?

Vaikuttavalta tuntui myös singaporelaisten ”suurelle yleisölle” tarjoama informaatiotaitojen verkkokurssi, jonka suorittaneita 40000 6 vuodessa. Huh!

Mainokset

Tietoja Maarit Putous

informaatikko, Itä-Suomen yliopiston kirjasto
Kategoria(t): IFLA, Itä-Suomen yliopiston kirjasto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s