YE, OA ja IF

Aamun ensimmäinen esitys oli Engeströmiä ja hyvä olikin. Kun kirjastosta puhuu joku ulkopuolinen, on siinä aina ytyä enemmän kuin siinä, että keksimme keskenämme työllemme merkityksiä. Vaikka puhuja keskittyi esityksessään tieteelliseen kirjastoon (Helsingin yliopiston kirjasto), on esityksen ajatus asiakkaiden kanssa toimimimisesta ja palvelujen kehittämisestä käyttökelpoinen mille palveluorganisaatiolle tahansa. Hyvä Kaisa! Käyn katsomassa sinua myöhemmin.

Open Access sessiossa Etelä-Afrikan Ellen R. Tise korosti OA:n tärkeyttä kehittyville maille. Seminaareja on puhujan mielestä pidetty nyt riittävästi, ja pitäisi päästä tositoimiin OA-toimijoiden kanssa. Tulihan sitä kuunnellessa länsimainen hvyinvointi-keskiluokkaisolo, että tässä sitä  me täällä lintukodossa puuhaillaan.

Impact factorit asetettiin kyseenalaisiksi ainoina hyväksyttyinä lehtien arviointivälineinä. OA:n kasvun este sekin. Taitaa vielä vettä virrata muutaman lorauksen verran Vantaanjoessa ennen kuin iiäffät muuttuvat muuksi.

 

Mainokset
Kategoria(t): IFLA, Itä-Suomen yliopiston kirjasto Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s