Kolme päivää IFLAssa

Kolme tiivistä päivää IFLAssa on takana ja nyt istun jo tutun työpöydän ääressä Joensuussa. IFLA-lukujärjestystäni suunnittelin tämän työpöydän ääressä tarkoituksena keskittyä niihin sessioihin ja aiheisiin, joita työhöni kuuluu. Käytännön toteutus olikin sitten vähän eri juttu.

Avajaisten jälkeen paneuduin kuitenkin tilastoinnin ja evaluoinnin maailmaan. Nyt taitaa jo suurin osa tämä kirjoituksen lukijoista huokaista ja hypätä seuraavaan kirjoitukseen… Mutta niinpä se vain on, että tilastotiedot ovat tärkeitä tehtäessä kirjaston toimintaa näkyväksi ja perusteltaessa resurssitarpeita. Saksassa olikin tutkittu kirjaston virtuaalikäytön tilastointia ja jo tiistaina törmäsin samaan  asiaan hieman  toisesta näkökulmasta. Yrjö Engeströmin esityksessä knotworking-konseptista tuli esille se, että tutkijat ovat hävinneet kirjastoista ja käyttäessään e-aineistoja he eivät aina edes huomaa käyttävänsä itseasiasssa kirjaston palveluita.  Ja vielä tänään tai viimeistään huomenna jatkan täällä työmaalla UEF:in kirjaston toimintaa kuvaavien tietojen ja tilastojen keräämistä kirjaston tulosneuvotteluja varten.  Näin IFLAsta suoraan arkityöhön samaa problematiikkaa pyörittämään.

Tilastojen lisäksi minun IFLAani kuuluivat mm. muutos ja  kirjaston tulevaisuus, kirjaston käyttäjien muuttuvat tarpeet, kirjaston vaikutusmahdollisuudet sekä informaatioteknologian kehityksen vaikutukset kirjastotyöhön. UEFin  posteri herätti tietysti ihastusta, mutta samalla myös pieniä ”paineita”. Asiakaspalvelun eettiset teesit ovat myös minun arkeani Joensuun kampuskirjaston asiakaspalvelussa,  sinne asiakaspalveluun lähdenkin tästä seuraavaksi.

Ja vähän kevyempääkin mahtui mukaan kolmeen päivään. Dekkarifanina oli mukava kuunnella Matti Rönkää ja Leena Lehtolaista haastattealueella. Posterialueella tutustuin KirjastoVirmaan ja lukukoira Börjeen. Niin, ja houkuteltiinhan minua töihin Mogadishuun!

Mainokset
Kategoria(t): Itä-Suomen yliopiston kirjasto Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s