QR-koodin hienous + BÖRJE

Ensimmäinen IFLAssa käyntini on nyt onnellisesti ohi. Hieno kokemus ja todella kansainvälinen ilmapiiri!

Reittini IFLAssa: Sessiot 69, 70, 71 (osittain), 80, 86, 93 (osittain), 98, 105 (osittain), 115, 117, 139 ja posteri- sekä näyttelyalue useaan kertaan + BÖRJE.  Posteri- ja näyttelyalueelta löytyi joka kerta jotain uutta + BÖRJE. Tulokas- ja avajaisessioista jäi päällimmäiseksi mieleen tunteita:  lämminhenkisyys, innostuneisuus ja koskettavuus. Kaikissa sessioissa oli mielenkiintoisia esityksiä. Jos asia oli tuttua, niin esitetyistä caseista sai aina jotain uutta tietoa. Plenary sessioihin kannatti tulla.

Tässä pari erityisesti mieleeni jäänyttä esitystä:

– Session 98:n Linda Vidlundin ja Cecilia Peterssonin esitys, jossa mukana mm. QR-koodin ja näyttöjen hyödyntäminen kirjaston palvelujen esittelyssä ja tiedottamisessa.

How can we make our digital material more visible in the physical library? LINDA VIDLUND and CECILIA PETERSSON (Uppsala University Library, Uppsala, Sweden)

– Session 139:n Alex Byrnen esitys, jonka esimerkeissä tuli esille mm. Chris Gaul’s Book Babble (http://www.chrisgaul.net/utslibrary/prototypes/book-babble), jossa kirjoille tuodaan ääni hyödyntämällä mm. RFID :tä.

Uniting the corpus of our collections through visualisation
ALEX BYRNE (State Library of New South Wales, Sydney, Australia)

Ja sitten oheistoiminto, jonka IFLA on tuonut puhelimeeni: QR-koodi. Useissa postereissa on mukana QR-koodi, jonka skannaamalla linkkautuu nettiin saamaan lisätietoa ao. postereista ja niiden tekijöistä. Hieno keksintö! Kunhan ensin hoksasin, että puhelimeeni ei automaattisesti jäänyt muistiin linkattu www-osoite ennen kuin lisäsin sen kirjanmerkkeihin.

Entäs sitten BÖRJE :). Onnistuin näkemään BÖRJEn monta kertaa ja saamaan myös kuvia (kuvia BÖRJESTÄ ja muistakin IFLAN tapahtumista löytyy osoitteesta http://www.flickr.com/photos/ifla/). Lisäksi pääsin kosketusetäisyydelle BÖRJEÄ rapsuttelemaan. Aivan IHANA!! BÖRJEN posterissakin on QR-koodi. Postereiden joukossa toinenkin posteri kertoo ”kirjastokoirista” (posteri 190 ”Furry ears are listening”) ja posterin kuvassa on berni :)! VUH VUH!

Mainokset
Kategoria(t): Itä-Suomen yliopiston kirjasto Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: QR-koodin hienous + BÖRJE

 1. Maarit Putous sanoo:

  Uppsalalisten esitys e-kirjojen näkyvyyden parantamisesta on jäänyt monen muunkin mieleen. Esitys löytyy myös: http://prezi.com/osmkknvajfrh/ifla-digital-material-more-visible/

  Mitäköhän QR:n käyttöönotto vaatii? Teknisemmät henkilöt osannevat vastata…

  • paiviyk sanoo:

   QR-koodin käyttöönotto ei vaadi kuin että etsii QR-generaattorin verkosta (esim. http://www.qrstuff.com/), syöttää sinne halutun linkin urlin, kopio kuvan ja laittaa sen esille. Lukijan puolestaa pitää asentaa älypuhelimeensa QR-koodilukija, joka lukee koodin ja vie sen sisältämään osoitteeseen webbiselaimessa. Todella helppoa, ja mahdollisia käyttökohteita vaikka kuinka paljon!

   🙂 Päivi Ylitalo-Kallio

 2. Maarit Putous sanoo:

  Yksi kommentti uppsalalaisiin liittyen tuli vielä mieleeni. Kirjaston henkilökunnalle oli hankittu iPadit, jotta itsekin pääsisivät kokeilemaan ja lukemaan eri käyttöliittymillä olevia e-kirjoja.
  Vähän paha ymmärtää asiakaskokemusta, ellei itse ole kokeillutkaan.
  Samalla ollut Uppsalassa myös henkilöstön kejittämisprojektina.

 3. kaarinamerilainen sanoo:

  Börje oli myös kymppiuutisten loppukevennyksessä ke 15.8.! Katsomosta voi Börjeä ihailla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s