Kapteenin blokikirja: jäähyväiset IFLAlle 2012

Aamu alkoi oman komiteani kokouksella. Yhdeksän päivän lähes 12 tuntisten työpäivien putki alkoi tuntua jo ruumiissa ja päässä: vanhuus ei todellakaan tule yksin. Komiteoiden viimeisissä kokouksissa arvioidaan kuluvan konferenssien ohjelma ja suunnitellaan seuraavan vuoden sessioita ja valitaan kuluvan vuoden parhaat esitykset. Kaikenlainen palkitseminen on keskeinen osa IFLAn toimintaa. Me totesimme omien sessioidemme, mukaan lukien Turun satelliittiseminaari, sujuneen hyvin. Osallistujia oli näissä runsaasti,  noin sadasta melkein neljäänsataan.

Päätimme toteuttaa Hot topics session myös ensi vuonna – tosin hieman muunnettuna – ja tiedustella yhteistyökumppaneita kirjaston johtamiseen liittyvän session toteuttamiseen Singaporessa vuonna 2013. Tämän jälkeen kuuntelin vielä IFLAn standardeihin liittyvää sessiota – keskeinen keskusteluaihe oli, voidaanko toiminnalle tehdä standardeja vai olisivatko ohjeluonteiset toimintaa ohjaavat dokumentit parempia (kyllä!). Sitten junalla kohti Kuopiota, jossa iltauinnin jälkeen kirjoittelen tätä viimeistä blogiani IFLAsta.

UEFin kirjaston IFLA2012 matka onnistui erinomaisesti. Meitä oli paikalla 25 + 1 ja kirjastomme näkyi, kuului ja koimme olevamme osa kansainvälistä kirjastoyhteisöä tärkeällä asialla. Kirjaston henkilökunnalle tämä oli hyvä oppimisprosessi, joka antoi uusia ideoita ja voimaannutti toimimaan kansainvälisessäkin ympäristössä.

Kirjastomme matkakertomuksen tekeminen blogilla onnistui myös yli odotusten. Kirjoittajia on useita, joten konfrenssiin saa itsekin aivan uusia näkökulmia ja A4-sivuja syntyi melkein 50. Ja on tätä muutkin lukeneet kuin meidän kirjastolaiset: tämän hetken latausmäärä ylittää jo 6000 kertaa!

Blogiamme on luettu

Kiitokset siis yliopistollemme tästä mahdollisuudesta, kaikille meidän kirjastomme henkilökunnan jäsenille, niin konferenssissa olleille kuin kirjaston toimintoja pyörittäneille; IFLAn tehneille avustajille ja ammattilaisille; Helsingin kaupungille seutulipusta (erinomainen idea) sekä säidenhaltijalle aurinkoisesta viikosta. Ja kaikille kollegoille Suomessa ja maailmalla -it was good to see you again!

Captain’s blog, earthdate 16082012.23.01, UEF mission wlic2012 Helsinki completed succesfully. Now signing off and heading to the new frontiers.

Jarmo Saarti

Mainokset
Kategoria(t): Itä-Suomen yliopiston kirjasto Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s