Ajatuksia IFLASTA

IFLA takana ja nyt on aika lyödä ajatuksia ja kokemuksia yhteen. Konferenssin alusta mieleenpainuvimpana jäi mieleen konferenssin avaustilaisuus ja Helena Rannan puhe, joka oli liikuttava.
Avajaispäivä oli muutenkin täynnä ohjelmaa ja päivästä tuli pitkä, yli 12 tuntinen. Oli posterin pystytystä, esitysten kuuntelua ja näyttelyn avajaiset. Muistan miettineeni hotellilla päivän päätteeksi, että kuinka selviän hengissä koko viikosta, jos päivät ovat näin raskaita. Toisaalta kuitenkin päivästä nautti kokemuksena ja siitä sai niin paljon itselleen, että olo oli mahtava, eikä voinut kuin odottaa innolla seuraavia päiviä.

Loppuviikko menikin sitten vauhdilla posterin esittelyihin, esitysten kuunteluun ja verkostoitumiseen. Unohtamatta pyörähtämistä Ateneumissa ja Suomenlinnassa.

Esityksistä mieleen jäivät Session 75: Sleepwalking into a control society? — Committee on Free Access to Information and Freedom of Expression (FAIFE). Ja sieltä esitys The IFLA Code of Ethics for librarians and other information workers by Paul Sturges. Esitys oli mielenkiintoinen, ottaen huomioon vasta kirjastoomme tehdyt eettiset teesit.

Toisena esityksenä jäi mieleen session 203 Empowering library users to solve problems: our stories. Sieltä esitykset Desk Statistics under microscope = improved library services by Susan Gardner Archambault. What we can learn from our users – and how by Sebastian Nix ja vielä Giving them what they need, more simply: empowering students through internet specific subject websites by Doug Suarez.

Summa summarum, mitä jäi käteen? Kyllä itselleni henkilökohtaisesti kaikkein rikastuttavinta oli verkostoituminen, eli keskustelu kollegoiden kanssa, jotka olivat ympäri maailmaa ja huomata, että me puhumme samasta asiasta puhuessamme kirjastoalasta tai eettisistä teeseistä jne ja heti myös ymmärrämme toisiamme.
Samalla huomasi, että pitkälti samat asiat mietityttävät kirjastoja, riippumatta siitä missä päin maailmaa ollaan.

Mainokset
Kategoria(t): IFLA, Itä-Suomen yliopiston kirjasto Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s